Navigatie Link overslaanStart » Producten » Voor uw hypotheek

Overlijdensrisicoverzekering en uw hypotheek

Een overlijdensrisicoverzekering wordt in veel gevallen afgesloten voor het afdekken van een hypotheekschuld. Vaak eist uw hypotheek verstrekker bij het aangaan van de hypotheek dat er een overlijdensrisicoverzekering wordt afgesloten. Zeker als u een hypotheek afsluit met Nationale Hypotheek Garantie. Zo heeft uw hypotheek verstrekker zekerheid dat als er iets met u gebeurt, de hypotheek altijd afbetaald kan worden.

Hoe werkt dit?

U kunt de overlijdensrisicoverzekering naast uw hypotheek afsluiten of deze verpanden aan uw hypotheek. Bij verpanding wordt na een overlijden het verzekerde bedrag direct overgemaakt naar de hypotheek verstrekker. Bij een overlijdensrisicoverzekering zonder verpanding wordt het verzekerde bedrag uitgekeerd aan de nabestaanden die vervolgens zorgen dat het geld bij de hypotheekverstrekker komt.

Vergelijk de overlijdensrisicoverzekering voordat u afsluit

Vaak bieden hypotheekverstrekkers ook overlijdensrisicoverzekeringen aan. Zo kunt u heel gemakkelijk de hypotheek en overlijdensrisicoverzekering tegelijk afsluiten en dit lijkt soms de beste optie. Maar overlijdensrisicoverzekering via uw hypotheekverstrekker zijn in de meeste gevallen wel een stuk duurder dan via vergelijkers op internet. Daarom is het verstandig om altijd eerst een vergelijking te maken voordat u uw overlijdensrisicoverzekering ergens afsluit.

Ik heb al een overlijdensrisicoverzekering maar wil overstappen

Dit kan zeker. Houd rekening met voorwaarden die zijn gesteld aan het overstappen. Als u een overlijdensrisicoverzekering verpand hebt aan uw hypotheek, dan hebt u eerst toestemming nodig van uw hypotheekverstrekker. In de meeste gevallen geven hypotheekverstrekkers toestemming voor het overstappen van overlijdensrisicoverzekering. Er kunnen wel kosten aan verbonden zijn.

Vaak werken verzekeraars ook met jaarcontracten. Dit betekent dat u in het eerste jaar van uw verzekering niet kan opzeggen en de verzekering vervolgens per maand opzegbaar is. Heeft u hierover vragen, neem contact op met onze klantenservice (0228-511211).

Vergelijk gemakkelijk premies en productkenmerken